PHA

Reference na mixér a odšťavňovač

 

  • proven-logo

    Rozhovor s Evou Hajkovou!

    Kdo Evu Hajkovou nezná, je skvělou maminkou dvou dětí a specialistkou v preventivní medicíně a výživě. Zaměřuje se především na vitariánskou, vegetariánskou a veganskou stravu nejenom u dospělých, ale především u dětí. Eva profesně působila v Londýně, kde pracovala pro veřejné zdravotnictví jako konzultantka v preventivní medicíně více než 8 let. V roce 2013 se společně s manželem Michalem a dětmi přestěhovali do Austrálie, kde momentálně žijí, cestují po světě, věnují se naplno dětem a Eva pořádá intenzivní ozdravné programy jak v Austrálii tak v ČR. Eva je propagátorkou nejenom vitariánství, rostlinné stravy, ne však dogmaticky, ale i přirozených porodů a čistého způsobu života (bez chemikálií a toxinů). Evu najdete na www.evahajkova.com

     

    Q.Chtěla by jsi nám říct něco málo svými slovy k této krásné knížce, na jejímž vydání jsme se hrdě podíleli? 
    A. Eva: Ahoj a taky moc děkuji a zdravím všechny v Čechách ze slunné Austrálie. Tato kniha je týmové dílo a mým takovým třetím dítětem, protože trvalo celých 9 měsíců od jejího napsání až po její tisk a jsem na ni moc pyšná :) Kniha se zaměřuje na vitariánskou neboli živou stravu, veganství a vegetariánství u dětí a napsala jsem ji, protože mi tento typ publikace na českém trhu chyběl. My se stravujeme převážně, ne však striktně vitariánský 4 roky a nasbírala jsem znalosti a zkušenosti jak z vlastního života a mých dětí, kterým je 3 a 5 let , ale také ze svého okolí. Zároveň jsem využila své znalosti jako specialistky preventivní medicíny a výživy a věnovala se intenzivnímu research k tomuto tématu. S knihou mi také pomohlo několik skvělých lidí co se týče grafiky a fotek a moc jim všem za pomoc děkuji. Více informací o knize naleznete zde: http://www.hrave-o-zive-strave.cz/ 

     

    Q.Jak tebe osobně změnil tento životní směr a způsob stravovaní a kam tě to posunulo?
    A. Eva: My žijeme převážně raw stravou 4 roky a kdyby to nefungovalo a necítili bychom se skvěle určitě bychom to už dávno změnili :) Celá rodina na sobě pociťujeme velké změny. O žívé stravě jsem se dozvěděla od své sestry Ivy a pak jsem si prošla očistou těla v Amazonii v Ekvádoru. Díky tomu jsem se napojila více sama na sebe a začala se o sebe mnohem více starat. Živá strava mi přišla jako přirozená a to nejlepší co bych svému tělu mohla dát. Přechod pro nás byl pozvolný, nejprve jsme odstranili masné výrobky, pak mléčné, což pro mě osobně bylo trochu těžké. V té době jsme žili v Londýne, takže podobné podmínky jako v Čechách. Evropská léta byla super pro živou stravu avšak zimní již horší co se kvality a čerstvosti potravin týče. I z tohoto důvodu jsme se rozhodli přestěhovat do subtropické Austrálie. Pokud žijete v tropech či subtropech pak je tzv. živé stravovaní mnohem přirozenější a jednodušší než je v mírném pásmu kde leží Česká republika či Slovensko. Manžel si vyléčil díky živé stravě astma a alergie a malý Tomášek ekzému a alergií se kterými se narodil. Mě osobně se podařilo zbavit několika kil na víc, kvalita vlasů, pleti, nehtů se zlepšila .Všem se nám zvýšila energie a zlepšil zdravotní stav. Pokud jsou děti nemocné pak rekonvalescence je mnohem rychlejší. 

     

    Q. Evičko jak sama víš s Raw (živou stravou) souvisí také hodně mixování a odštavňování, sušení a podobně. Ty máš jeden z našich Vortex mixérů a to Optimum 9400. Jaký je tvúj názor na mixování a odštavňováni?
    A. Eva: Ano, my osobně mnohem častěji mixujeme než odštavňujeme a mixér u nás doma jede každý den několikrát. Bez mixéru bych si už asi nedokázala představit existenci na živé stravě a mixér bych určitě doporučila všem jako nedílnou součástí vybavení živé kuchyně, ale nejen té živé. Šťávy se také dají dělat v mixéru, pokud vše rozmixujete a pak přecedíte a oddělíte tím vlákninu. Samozřejmě šťáva není tak výživná, jako když ji uděláte ve šnekovém odšťavňovači, ale splní to účel pokud začínáte s živou stravou. Pomocníků do kuchyně můžete mít spoustu, ale kvalitní vysokorychlostní mixér je dle mého názoru to první co by jste si měli pořídit do vaši kuchyně. Zkusila jsem spoustu mixérů od Nutribulet, G21, Vitamix, Omniblend, všechny jsou fajn, ale Optimum a Vitamix jsem si opravdu oblíbila a cena nakonec u Optimum rozhodla a už jej přes dva roky denně používáme a jsme s ním moc spokojení. Mixér také doporučuji ve své knize. Kvalita je dle mě dosti vysoká. 

     

    Q. Du gibst verschiedene Kurse für Smoothies und gesunde Ernährung. Wie sind die Feedbacks bei den Kursen zu dieser Art der Ernährung? Gibt es Vorurteile oder Berührungsängste?
    A. Die Feedbacks sind ganz unterschiedlich und teilweise sehr amüsant. 
    Die Teilnehmer meiner Kurse kennen bis dato meist nur die gängigen Säfte oder Smoothies mit Zutaten die ihnen bekannt sind. Ich gebe in meinen Kursen auch immer etwas Theorieunterricht und erkläre verschiedene Kuren und Programme, die man mit Säften und Smoothies machen kann. 
    Meist kommen da fragen auf, wie z.B.: "Werde ich denn davon überhaupt satt? Also mein Steak brauch ich schon!" Ich antworte dann meist schmunzelnd: "Lass dich überraschen". 
    Um es kurz zu machen... Ich habe bisher immer gewonnen und die Teilnehmer sind kugelnd aus dem Kurs gerollt. Säfte und Smoothies machen definitiv satt und haben sehr viele positive Eigenschaften. Kinder dagegen sind sehr neugierig und wollen alles probieren. Mich macht es glücklich zu sehen, wenn die Teilnehmer die Säfte und Smoothies selber zubereiten und überrascht sind das eine Kombination aus Avocado, Salatgurke und Spinat schmecken kann. 

     

    Q. Děkuji Evo. Nyní je doba jara a jarních očist. Co by jsi nám doporučila na skvělé smoothie k jarní očistě, co máš nyní v oblibě?
    A. Eva:. Já momentálně “ujíždím” na tzv. Dendy Laté neboli laté z kořene pampelišky, který je velmi běžný v Čechách. Kořen se orestuje nebo usuší a naseká na jemno. A zpracovává se jako čaj. Tím že kávu už tolik nepiji, dělám to laté. V mixéru si vyrobíte mandlové mléko, které osladíte datlemi nebo medem, což je mnohem chutnější. Kořen zaliji horkou vodou a do hrnečku naleji mléko, které jsem si našlehala na pěnu, aby to vypadalo jako laté a dle potřeby dosladím a posypu skořicí. Je to jarní nápoj který vás v chladných jarních dnech zahřeje a je velmi dobrý na očistu jater, stejně jako i listy pampelišky

     

    Q. Zní to lahodně, myslím že i já jej budu muset vyzkoušet :). Evi, všimla jsem si že se ted hodně věnuješ také poradenství a seminářům on-line. Mohla by jsi nám o tom něco více říct? 
    A. Eva: Ano, zabývám se nutriční terapií a pořádám semináře a konzultace on-line. Takže pokud maminky s dětmi mají jakýkoliv zdravotní problém, tak mě mohou oslovit. Klienti musí vyplnit detailní dotazníky, zahrnující týdenní jídelníček. Já tyto dotazníky poté několik dní analyzuji a poté s klienty mám přímo konzultaci on-line, kde jim už dávám konkrétní doporučení. Analýza zahrnuje 15-25 stránkový terapeutický plán, kde mají vše popsáno tak, aby se k analýze mohli kdykoli vrátit - ne vše si je schopen člověk zapamatovat při videokonferenci. Další co připravuji je kurz s týmem odborníků a lékařů, výživářů a fitness profíků), Tento kurz bude zaměřen také na výživu nejen však u dětí a bude certifikovaný a po absolvovaní kurzu lidé mohou dále vzdělávat veřejnost a rozšiřovat tyto znalosti. Kurz bude zaměřen obecně na rostlinou stravu a její přínosy. Zaměřuji se cíleně na rostlinnou stravu, jelikož v ČR stále vidím spoustu odpůrců z řad zdravotníků. Souhlasím, že čistě rostlinná strava není vhodná pro každého jedince a o vhodnosti vitariánství, veganství a vegetariánství si budeme v kurzu také povídat.

     

    Q.Děkuji a už se moc těšíme. Jinak momentálně jak sama víš je více a více populární přechod na živou a vegaskou stravu. Více lidí začíná mixovat a odšťavňovat a začínají i postupně vysazovat živočišné produkty. Co ty si myslíš o tomto trendu a jak to vidíš v příštích letech?
    A. Eva: Pokud vycházím ze statistik a zkušeností, tak predikuji, že tento fenomén bude mnohem populárnější. Myslím si, že skoro všichni kdo si na nějakou dobu zkusí tento způsob stravovaní, tak určitě pocítí přínosy a pozitivní změny. Určitě více a více lidí bude pít štávy, budou mixovat a odšťavňovat, budou přibývat veganské a vitariánské restaurace. Vidím to i tady v Austrálii, jak se tento životní styl rozšiřuje. Já jen doufám, že to nebude jen o tom aby z toho lidé profitovali, ale také aby se více vzdělávali a také vzdělávali další a moc bych si přála, aby se v Čechách více rozšířilo pěstování čerstvých bio potravin. Kvalita potravin je opravdu důležítá, mnohem důležitější něž jestli se vegan, vitarián či masožravec. Nechcete přece tělo zatěžovat pesticidy a herbicidy, které se dají detektovat např. v moči. 

     

    Q. Také doufám, že lidé tohle vše začnou brát více vážně a opravdu se začnou věnovat pěstovaní kvalitnějších potravin. Jinak se stravováním souvisí také duchovní proměny a očisty. Všimla jsem si, že pořádáte holistické pobyty u vás v Autrálii, nechceš nám o tom říci něco více ?
    A. Eva: Určitě ráda. Jedná se o několika týdenní pobyty (3-6 týdnů), se kterými jsme začali před dvěma lety. Zatím jsme u nás přivítali Čechoslováky. Pobyty v minulosti fungovaly formou barteru, jako třeba fotografka mé knihy Klára Dlouhá, která tu byla loni a nafotila mi všechny úžasné fotky. Celkově s námi strávila 3 týdny. Není to jen o penězích, ale abychom si vzájemně pomohli. Účastníky si samozřejmě vybíráme, protože vlastně vstupujete do našeho osobního života a soukromí naší rodiny. Děláme workshopy, tvoříme spolu pokrmy, děláme očistné půsty, jezdíme na výlety do přírody, cvičíme yógu a hlavně řešíme zdravotní problémy Pobyty opravdu působí velmi očistně díky kvalitní a organické stravě. Člověk si má čas odpočinout, nabrat nové síly a utříbit si myšlenky. Momentálně formu těchto ozdravných pobytů přenáším do formy intenzivního on-line koučingu. Více se dozvíte na mých stránkách www.evahajkova.com Evi moc ti děkuji za to, že sis našla na nás čas. Ať se ti daří a už se těšíme na další setkání. Více informací najdete na stránkách www.evahajkova.com www.hrave-o-zive-strave.cz

     

  • proven-logo

    Raw Mother & Daughter......

    Matka a dcera, Nikoleta a Renata Kováčovi.
    Obě jsou úžasné ženy. Mají blog a youtube kanál, kde se hlavně věnují veganské a surové (RAW( stravě a životnímu stylu. Renata se hodně se věnuje pečení a Nikoleta zase veganskému styl, takže se vzájemně krásně doplňují. Nikoleta se poslední dobou věnuje propagováním veganské kosmetiky a mnohem více
    ROZHOVOR:
    Nikoleta a Renata, děkuji i za najít čas dnes za tento krátký rozhovor s námi

     

    Q.1) Ráda bych vás na uvod požádala, jeslti by jste mi mohly říct něco o sobě, pro ty kteří vás ještě neznají, o tom kdo jste a co děláte?
    A. Sme mamina a dcéra a máme blog, ktorý sa venuje vegánskej a surovej strave. Mamina má v malíčku recepty, ja zase vegánsky životný štýl. Takto sa snažíme vegánstvo a ekológiu posúvať bližšie a bližšie k ľudom. Ja sa venujem aj modelingu a copywritingu a mamina stále pečeniu.

     

    Q.2) Další otázka pro vás obě, jak hodně se změnil váš život, když jste obě přešly na nový životního styl a způsob stravovaní a co vás k tomu hlavně přimělo vnitřně?
    A. N: Prišla som do Indie a všetko bolo iné a nové a práve tam mi rastlinná strava začala vyhovovať najviac. Takže som začala s raw lebo to bolo praktické. Zostať pri tom a stať sa vegánom, to už išlo vnútorne kvôli zvieratám, etike. Keď človek prestane jesť mäso, vie sa aj na veci pozrieť inak a zrazu môže spadnúť tá stena, ktorú si všetci staviame, aby sme sa necítili zle, keď jeme mäso. Takže to bol pre mňa koniec zatvárania očí vnútorných fráz ako: vždy sme jedli zvieratá, musí to tak byť, nemysli na to.
    Veľa sa zmenilo zdravotne aj u nás v kuchyni, ale asi nemáme pocit, že by to bola veľká zmena, keď sa na to pozrieme spätne. Vymenilo sa kravské mlieko za rastlinné, častejšie sa jedia strukoviny, ovocie a podobne. Všetci sme viac spokojní a zdravší.

     

    Q. 3) Když si říknete, RAW nebo veganská strava, první věc, která přijde na mysl mnoha lidem je smoothies, džusy, saláty, mixér a odšťavňovače. Používáte náš vysokorychlostní Mixer Optimum nyní již více než rok. Jak důležitý je dobrý mixér nebo odšťavňovač ve vašem životě a jak moc je potřebný k životu vegana či vitariana? A jak důležité si myslíte, že je kvalita?
    A. U nás sa mixér používa denne a odšťavovač vždy keď príde sezóna na pomarančové šťavy, špenát či jablká. Mať spoľahlivý mixér uľahčuje prácu. Hlavne ak chceme vyrobiť náročnejšie veci z orieškov, mlieka, dezerty, krémy. Pri tom si treba už zaobstarať lepší mixér, ktorý to všetko zvládne a nevybuchne pri tom. A mať viac ako rok pokoj a spoľahlivý mixér je vlastné taký bezstarostný život.

     

    Q. 4) Jaký byl váš první juice nebo smoothie, které jste si udělaly, teda pokud si to ještě pamatujete?
    A. Nika: Prvé smoothie si pamätám dobre. Bolo to „banánové mlieko“ z pár mrazených banánov, vody a s trochou kokosového cukru. Skvelé letné osvieženie s krásnou penou.
    Renata: U mňa to boli tiež banány, ale čerstvé a zo špenátom a vodou. Veľmi jednoduchá kombinácia na začiatok.

     

    Q. 5) A podělíte se s námi podělit o svůj nejnovější smoothie kombinaci na které ted ujiždíte nejvíc?
    A. N: Teraz sú to jesenné kombinácie ako banány s ovsenými vločkami, jablkom alebo broskyňami a škoricou

     

    Q. 6) Jaká by byla vaše rada našim čtenářům, kteří zvažuji udělat tento nový krok ve svém životě a stát se vegany nebo vitariany?
    A. N: Našou najväčšou radou je, nebrať novú stravu ako diétu, ale ako životný štýl. Neobmedzovať sa v jedle s vidinou chudnutia, ale práve naopak. Pri vegánskej strave je potrebné jesť viac, väčšie porcie, viac ovocia, viac zeleniny, viac sacharidov, viac strukovín. Jedlo si treba užívať a malo by každému chutiť a zasýtiť. Potom je raw a vegánstvo hračka.

     

    Q.7) Ted malá otazka pro tebe Nikoleto. Všimla jsem si, že jste v poslední době se velmi silně věnuješ podpoře Veganské kosmeticky a dělaš mnoho seminářů a videa na toto téma. Chtěli byste nám o tom říct něco více a co tě k tomu inspirovalo?
    A. N: Keď pracujem ako modelka, tak prichádzam do styku s kozmetikou neustále. Väčšinou nie je pod mojou kontrolou rozhodovať, aká kozmetika bude na mne, ale keď sa stane, že si môžem spraviť vlastné líčenie či už pre fotenie alebo pre natáčanie videí, tak chcem mať určite istotu v tom, čo používam. Kozmetika aj oblečenie patria k vegánstvu, takže to bol prirodzene ďalší krok aj pre mňa. Postupne som nahradzovala kozmetiku, šampóny, mydlá tými s vegánskym zložením a s HCS (humane society standard) certifikátom, ktorý ľudia poznajú podľa skákajúceho zajačika.

     

    Q.8) Máte nějaké osobní podomácku připravované recepty pro dobrou veganskou kosmetiku?
    A. N: Na túto časť problematiky sa ešte len chystám. Chcela by som osloviť niekoho, kto má skúsenosti,a by predviedol možno na našom youtube, ako si pripraviť pár ľahkých vecí, ako lesk na pery alebo deodorant. Prípadne to skúsim sama, keďže som pár receptov videla. Ale tiež chcem zohnať správne suroviny, lebo aj pri tých chcem mať istotu, že pochádzajú do výrobcu, ktorý nemá nič spoločné s testovaním.

     

     

    Q.9) A teď otázka pro vás Renato. Určitě jste velkou inspraci pro mnohé ženy a matky, opravdu vypadáte skvěle a mladě. Mohla byste se prosím podělit s námi o svoji zkušenost a jaké by jste vy měla pro starší ženy rady a doporučení?
    A. R: Kým to dovolí počasie a voľný čas, tak som denne na čerstvom vzduchu. Vždy na pár hodín večer zoberiem bicykel a idem do prírody oddychovať. To je to najviac, čo pre seba robím spolu s tým, že sa snažím myslieť pozitívne. Odporúčam všetkým pohyb, prírodu v každom ročnom období.

     

     

    Q.10) Milé dámy, Jaké jsou vaše plány do budoucna? A jaký vzkaz byste chtěli zanechat našim čtenářům a Froothie nadšencům?
    A. N: Plány do ďalekej budúcnosti nemáme. Pomaly pracujeme, blogujeme, vegánčime a ja by som chcela viac cestovať, hlavne kým u nás bude úradovať zima a prinášať ľudom inšpiráciu z ciest či už po Európe alebo v Ázií. Želáme veľa kreativity každému kto má tiež rád smoothie, a aj odvahy hodiť do mixéra čokoľvek, naviac šťastia, aby to dobre dopadlo! :D

     

    Děkuji vám dámy. Bylo mi potěšením dnes s vámi mluvit a znovu vám děkuji, že jste si našlyčas.

    Krásný den

  • proven-logo

    Denisa Rosolová

    Rodačka z Karviné Denisa Rosolová, začínala pod dívčím jménem Ščerbová jako dálkařka a později přidala víceboj, v roce 2010 se však proměnila ve sprinterku. Třebaže se věnuje i víceboji a skoku dalekému, její hlavní disciplínou je v současné době sprint (především 200 m a 400 m) a od roku 2012 běh na 400 metrů překážek. V roce 2011 se stala v Paříži halovou mistryní Evropy v běhu na 400 metrů a o rok později vicemistryní Evropy v běhu na 400 metrů překážek. Je několikanásobnou mistryni České republiky „pod otevřeným nebem“ i v hale. Stala se finalistkou na Olympiádě v Londýne 2012 Letošní Olympiáda v Riu byla již její 4.v pořadí. Ráda odpočívá a její největší hobby je kromě atletiky „gaučing“. Miluje psy, kdyby mohla, má doma celou smečku. Když má chuť ráda vaří a hlavně kutí různé sladkosti. V poslední době se ji zalíbily Raw dortíky :).
    Rozhovor Atletka Denisa Rosolova
    Ahoj Deniso
    moc děkuji, že jsis pro nás udělala čas. Vím, že jsi poslední měsíce měla velmi hektické s Olympiádou a tréningem.

     

    Q.Mohla by jsi našim čtenářům prosím něco málo povědět o tom, jaké byli přípravy a jak jsi vše zvládla na Olympiádě a i něco málo o sobě?
    A. Příprava byla náročná, ale to je každopádně vždy. Letos to bylo spíše o psychice. Každý od vás očekává skvělé výkony a doufají, že přijdou právě na OH. Já se letos potýkala s mnoha zraněním a o to víc to bylo pro mě náročnější. Myslím si, že na dané podmínky jsem z toho vymačkala maximum a semifinále je supr.

     

    Q.Ted něco ke stravování. Jak se takový atlet jako ty stravuje? Vím, že jsi řešila nějake zdravotní problémy a musela jsi zpřísnit svoji dietu ??
    A. Kdysi jsem jedla vše a neřešila jsem to. S postupem času, člověk zjišťuje, že když změní- zkvalitní stravu, podepíše se to i na výkonech. Nejsem zase taková, že bych měla nějakou přísnou dietu, spíše se snažím nejíst těžké jídla jako je svíčková, kterou ovšem miluji. Udělala jsem si potravinovou intoleranci a snažím se dodržovat a nejíst jídla, které hůře trávím. Taky se snažíme omezovat lepek a laktózu co to jde a jak to možnosti dovolí. Ne vždy to jde. Na soustředěních a závodech jíte to co je. Tolik na výběr nemají

     

    Q.Jak velký vliv si myslíš má sport a strava na zdraví člověka dle tvé zkušenosti?
    A. Přijde mi, že kdysi jedli lidi vše a byli zdraví. Podle mě je hlavní problém v kvalitě jídla. V ČR to vypadá na jeden velký monopol nekvalitního jídla. Proto se co nejvíce snažím nakupovat potraviny od zemědělců a maso z farem. Chtělo by to ale více obchůdků, kde se tyto produkty nacházejí. Bohužel cena je někdy vyšší a to bude hlavní problém pro většinu populace. Raději si koupí levnější jídlo a nekvalitní, protože na lepší prostě nemají.

     

    Q. Ke zdravé stravě patří i čerstvé štávy a džusy. Jaký je tvůj názor na smoothie a džusy?
    A. Mám ráda čerstvé šťávy. Občas jsem trochu lenivá si je dělat, ale když to na mě přijde, máme je doma často. Teď nastane období na šťávy z jablek, protože se prostě musí rychle zpracovat :D

     

    Q. Už rok používáš náš mixér Optimum 9400. Jak často jej vlastně používáš a jaké oblíbené recepty jsi v něm už udělala? Chtěla by jsi se s námi o ně podělit?
    A. mixér Optimum 9400 používám hlavně při výrobě raw dortů. I když si při mixování datlí musím dávat pozor, ještě jsem tento stroj nezavařila jako se mi stalo u mixéru předtím :) Největší práci ovšem zastane, až budu mít děti. Myslím, že ho pak budu používat každý den. Kdo by pro své dítě nedělal zdravé a chutné dobrůtky?
    Můj nejoblíbenější recept je:
    Datlovo-banánový Raw dort
    INGREDIENCE:

    Na korpus:
    1. 1 hrnek slunečnicových semínek
    2. 2 hrnky vypeckovaných datlí
    3. 1/2 vanilkového lusku

    Na čokoládový krém:
      1. 5 velkých zralých avokád
      2. 2 zralé banány
      3. 1 a 1/2 hrnku vypeckovaných datlí
      4. 1/4 hrnku kakaa nebo karobu
      5. 1/2 vanilkového lusku

    Na kešu vanilkový krém:
        1. 1/2 hrnku kešu oříšků, namočených přes noc ve studené vodě!!!
        2. 2 velké zralé banány
        3. 1/2 vanilkového lusku
        4. 4 polévkové lžíce kokosového sirupu (nebo více pokud třeba) nebo jiného sladidla (já použila javorový)

      Postup je jednoduchý, vždy rozmixovat ingredience a je to :D

     

    Q.Děkuji. A jak myslíš je moc důležité mít doma kvalitní mixér, pokud se rozhodneš stravovat zdravěji?
    A. Asi by se to bez mixéru dalo zvládnout, ale proč vše dělat složitě, když to jde i jednoduše? Není přeci krásné když vše vložíte do něho, zapnete tlačítko a za chvílí máte hotovo?

     

    Q.A co plánuješ dál v životě? Jak dlouho se chceš věnovat sportu a jaké jsou tvoje další sny, které by jsis chtěla v životě splnit?
    A. Určitě bych chtěla ještě rok u atletiky zůstat. Co bude pak je ve hvězdách  jako většina žen, bych chtěla mít rodinu, tady je to ale trochu složitější, když máte o 5 let mladšího přítele :D takže uvidíme  a po ukončení aktivní kariéry bych chtěla zůstat u sportu. Už nějakou vizi mám, tak uvidíme, zda se mi další sen naplní. Ráda bych prodala své zkušenosti s pohybem i ostatním. Nemyslím tím sportovce, ale obyčejné lidi, kteří rádi sportují a hlavně bych chtěla pomoct ženám, které chtějí vypadat dobře. Nemyslím si, že by každý kdo sportuje a komu narostou svaly hned musí vypadat jako chlap. Ale mít svaly na určitých partiích je určitě právě pro muže hodně přitažlivé

     

    Q.A na konec měla by jsi nějaké rady pro naše čtenáře co se týče sportu a zdravého životního stylu?
    A. Hlavně je to musí bavit a musí vědět, že to dělají hlavně pro sebe a své zdraví.

    Děkuji moc za rozhovor a čas, který jsis pro nás udělala a přejeme ti hodně štěstí do dalších let a spoustu zlatých medailí :)